Skiën en snowboarden op de indoorrolbaan

Skicentrum SassenheimNatuurlijk is skiën en snowboarden tussen besneeuwde bergtoppen, met de zon hoog aan de hemel, het mooiste dat er is! Met een optimale voorbereiding in Nederland kun je straks in de sneeuw nóg meer genieten van je welverdiende vakantie. Iedereen stelt zich een ander doel: de één wil zonder angst de berg afkomen, de ander gecontroleerd skiën/snowboarden, techniek of conditie verbeteren: wat jouw doel ook is, wij helpen je graag goed voorbereiden op je volgende vakantie. Indoorskiën en snowboarden is geschikt voor iedereen, van alle leeftijden en niveaus!

Hoe werkt het?

Indoorskiën en snowboarden wordt gedaan op een tapijt van 5 bij 10 meter waarbij je met je gezicht naar een spiegel staat. Je kunt jezelf dus zien skiën! Dit ‘rollende tapijt’ draait onder je door en door de baan te laten draaien krijg je letterlijk…….. een eindeloze afdaling! De hellingshoek en snelheid van de baan zijn variabel en worden aangepast aan jouw niveau. De leraar staat hier nog geen twee meter vandaan en kan je tijdens het skiën persoonlijke aanwijzingen geven. Vaak skiet de leraar zelf mee: zien skiën doet skiën! Doordat je ook nog eens voor de spiegel staat kun je jezelf corrigeren en controleren.

Waarom leren skiën op een indoorrolbaan?  

Skiën of snowboarden op een indoorrolpiste is een leuke, veilige manier om snel de techniek te leren. Omdat je continue kan blijven ‘afdalen’ heb je veel tijd om de bewegingen aan te leren. De kleine groepjes en professionele lesmethode zorgen ervoor dat je intensief en met plezier kunt trainen.

Alle voordelen van een indoorrolbaan op een rij:

  • Eindeloos afdalen, geen tijdverlies door liftgebruik
  • Les in kleine groepen (max. drie personen)
  • Cursus in eigen tempo te volgen
  • Een les volgen kan ook met familie/vrienden met een ander ski- of snowboardniveau
  • Hoog rendement, omdat de mat blijft draaien kun je bewegingen veel herhalen
  • Directe feedback, de leraar staat altijd vlakbij
  • Specifieke conditietraining waardoor minimale kans op blessures in de sneeuw
  • Constante gelijke omstandigheden, geen last van slecht weer of slechte sneeuw

Skicentrum Sassenheim