Techniekreis Val Thorens 24-28 november 2017

Voor het eerst in ons 4 jarige bestaan organiseerden wij een techniekreis voor gevorderde skiërs in samenwerking met Snowtime Travel.

Het laatste weekend van november is traditiegetrouw de opening van het winterseizoen in het Franse skigebied Val Thorens. “Ligt er dan wel sneeuw?” was een veel voorbijkomende vraag. En óf er sneeuw lag, wat een geweldige condities waren het, zeker een halve meter verse sneeuw en temperaturen tot wel -20C! Twee weken voor vertrek was alles nog groen maar wij maakten ons zeker geen zorgen en moeder natuur stelde ons alles behalve teleur.

Het bijzondere aan deze winterstarter is dat je volop kunt genieten van de 4-daagse skipas met een vroege check-in en een late check-out. De meeste cursisten kozen er dan ook voor het vliegtuig via Genève of Lyon en kwamen vrijdagavond al aan zodat ze zaterdagochtend fris aan de training konden starten. Onderdak was geregeld in de vorm van appartementen in het complex “Village Montana”, direct gelegen aan de piste. Wij waren de eerste gasten in de net gerenoveerde kamers, die zeer mooi opgeknapt zijn.

De trainingen werden gegeven in 2 groepen onder begeleiding van trainers Niels en Billy. De trainingen waren intensief, leerzaam en niet onbelangrijk: heel gezellig! Na 4 dagen skiën in verschillende omstandigheden én verschillende technieken was er maar 1 conclusie voor iedereen, “wat hebben wij veel geleerd!”. Iedereen skiet met meer controle op hoge snelheid en/of bij moeilijkere omstandigheden.

Deze groep is zo enthousiast dat zij hebben aangegeven volgend jaar graag weer mee willen en na dit succes hebben wij de ambitie om deze techniekreis volgend seizoen uit te breiden naar meerdere groepen én een extra reis in Maart/April.

Alle deelnemers nogmaals hartelijk dank voor jullie inzet en enthousiasme! Wij hebben ervan genoten!

Niels & Billy


Skicentrum Sassenheim