Veelgestelde vragen

Welke kleding kan ik het beste dragen tijdens de lessen?

Wij adviseren sportieve kleding te dragen waarin je gemakkelijk kunt bewegen zoals een lange (ski/sport)broek, shirt of vest met lange mouwen en lange (ski) sokken. Handschoenen zijn niet nodig.

Is het koud op de indoorrolbaan?

Nee, het is niet koud aangezien de rolbaan in een overdekte hal staat. In de winter kan het in de hal best fris zijn maar zodra je in beweging bent op de baan heb je het zo warm.

Is het dragen van een helm verplicht tijdens de skilessen?

Voor kinderen tot en met 16 jaar geldt een helmplicht. Het dragen van een helm voor volwassenen is niet verplicht maar wordt aanbevolen. Helmen en haarnetjes zijn aanwezig maar een eigen helm meenemen mag uiteraard ook.

Is het dragen van een helm verplicht tijdens snowboardlessen?

Ja, er geldt een helmplicht voor zowel kinderen als volwassenen. Helmen en haarnetjes zijn aanwezig maar een eigen helm meenemen mag uiteraard ook.

Mag ik mijn eigen ski’s of snowboard meenemen?

Nee, wij hebben ski’s en snowboards die geschikt zijn om op de baan te gebruiken.

Mag ik mijn eigen ski- of snowboardschoenen meenemen?

Ja, dat mag altijd en wordt van harte aanbevolen. De leraar stelt de ski’s en snowboards af op de baan voor aanvang van de les.

Zijn de tarieven inclusief het gebruik van materiaal?

Ja, het gebruik van ski’s en snowboards, schoenen en helm zijn bij de prijs inbegrepen. Het gebruik van eigen ski- of snowboardschoenen en een helm wordt aanbevolen.

Vanaf welke leeftijd mag mijn kind skiën of snowboarden?

Wij geven skiles aan kinderen vanaf 4 jaar en snowboardles vanaf 10 jaar

Kan ik samen met mijn kind lessen nemen?

Vanaf ongeveer 12 jaar is het mogelijk om samen te lessen. Als kinderen jonger zijn raden wij samen lessen af mede omdat de lesmethode voor volwassenen en kinderen anders is. Indien er beschikbaarheid is, is het wel mogelijk om op hetzelfde tijdstip te lessen waarbij er afgewisseld wordt op dezelfde baan of gecombineerd met de andere baan. Een andere mogelijkheid is om privélessen te boeken waarbij je zeker weet dat er geen andere cursist in de les bij komt.

Hoeveel lessen kan ik het beste nemen?

Dit is afhankelijk van het doel wat je jezelf hebt gesteld en van de vorderingen op baan. Voor een goede basis adviseren wij een cursus van minimaal 6 lessen. Het is altijd mogelijk om daarna een vervolgcursus of losse lessen te boeken. Uiteraard is het ook mogelijk om meteen een cursus van 12 of 25 lessen te boeken. Hoe meer lessen je vooraf boekt, hoe voordeliger het tarief én je bent nog beter in vorm voor de wintersportvakantie!

Uit hoeveel personen bestaat mijn lesgroep?

Een lesgroep bestaat uit 6 personen. Tijdens een les staan er maximaal 3 personen tegelijk op de baan die 10 minuten skiën of snowboarden afwisselen met 10 minuten pauze.

Hoe lang duurt een les?

Een les duurt een uur waarvan je 3 x 10 minuten skiet of snowboardt. Je wisselt 10 minuten skiën af met 10 minuten pauze. Dit klinkt misschien weinig maar je staat op een oneindige piste. Stel je maar eens een afdaling in de sneeuw voor waarbij je 10 minuten onafgebroken skiet of snowboard!

Hoe lang voor aanvang van de les moet ik aanwezig zijn?

Wij vragen je minimaal 10 minuten voor aanvang van de les aanwezig te zijn. Dan heb je nog tijd om rustig je schoenen aan te trekken en de leraar start met 1 van de 2 groepjes. Omdat dit verschillend kan zijn, start de ene keer meteen en andere keer moet je 10 minuten wachten.

Ik kan al skiën en/of snowboarden, heb ik dan wat aan de lessen op de rolbaan?

Jazeker! Skiën of snowboarden op de rolbaan is een intensieve techniek- en conditietraining. Vaak heb je jezelf in de loop van de jaren een eigen techniek aangeleerd en op de rolbaan kun je deze ingeslopen ‘foutjes” heel goed verbeteren. Je bent nooit uitgeleerd op het gebied van skiën en/of snowboarden!

Ik heb angst! Is de rolbaan wel voor mij geschikt?

De leraar is en blijft de hele les naast of op de baan en geeft je continue persoonlijke feedback. Daarnaast heeft de leraar altijd de afstandsbediening van de baan in de hand, waarmee de baan te allen tijde, op elk gewenst moment stopgezet kan worden. De les wordt vanaf het begin langzaam opgebouwd met oefeningen aan de balk onderaan de baan. Op eigen tempo helpen wij je angst zoveel mogelijk te reduceren. De lessen worden ingedeeld op leeftijd en niveau van de rolbaan en daarnaast is het altijd mogelijk om een privéles te reserveren waarbij de aandacht 1 op 1 is.

Is het mogelijk om vrij te skiën of snowboarden?

Nee, het is niet mogelijk om vrij te skiën of snowboarden. Er staat altijd een leraar naast die de baan moet bedienen. De lessen zijn ingedeeld op niveau zodat er voor ieders niveau en wens een geschikt lesuur is.

Hoe kan ik mij het beste inschrijven?

Je kunt het beste het contactformulier op onze website invullen. Zodra wij de gegevens en wensen ontvangen hebben, komen wij terug met een voorstel voor lestijden. Bij inschrijving wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met persoonlijke voorkeuren voor dag en tijd. Uiteraard zijn wij ook telefonisch bereikbaar voor inschrijvingen en is het altijd mogelijk om langs te komen bij ons skicentrum. Wij staan je graag te woord!

Wat zijn de lestijden voor het skiën en/of snowboarden?

Gedurende het winterseizoen is ons skicentrum 7 dagen per week geopend en bieden wij diverse series lessen aan voor zowel skiën als snowboarden. Om de kwaliteit van de lessen te waarborgen, worden de lessen ingedeeld op leeftijd en niveau van de indoorbaan. 

Hoe lang van tevoren kan ik mijn gereserveerde les annuleren?

Je kunt een les tot maximaal 24 uur van te voren annuleren. Niet tijdig afgemelde lessen worden altijd in rekening gebracht

Hoe kan ik mijn leskaart het beste voldoen?

Na inschrijving ontvang je van ons een leskaart met de factuur. Je kunt dit bedrag betalen d.m.v. een bankoverschrijving of pin of contact aan de receptie. Het volledige lesgeld dient vóór aanvang van de eerste les van de cursus voldaan te zijn.