Lesvoorwaarden

Veilig online reserveren
Online reserveren en betalen bij Skicentrum Sassenheim gaat via ons reserveringssysteem SkiBook en verloopt via de meest moderne en beveiligde Secure Socket Layer (SSL) procedure. Wij zorgen samen met iDEAL voor een correcte afhandeling van jouw betaling. Voor de financiële afwikkeling en ons leerlingvolgsysteem bewaren we de volgende gegevens: naam, adres, telefoonnummer, emailadres, e-mail correspondentie, leeftijd, ski- en/of snowboardniveau, profielfoto, de lessen die je hebt gevolgd en gaat volgen.

Bedenktijd
Bij online reserveren heb je een bedenktijd van zeven dagen. Stuur je binnen zeven dagen een e-mail met de annulering aan info@skicentrumsassenheim.nl, dan ontvang je binnen zeven dagen het cursusgeld op je rekening terug. Vindt de eerste les plaats binnen zeven dagen, dan vervalt de bedenktijd.

Betaling
Bij reservering van een les of cursus waarvan de eerste les binnen zeven dagen plaatsvindt, dien je de les of cursus direct bij de reservering te betalen. Reserveer je langer dan zeven dagen vooruit, dan vragen we een aanbetaling van € 15,- van het cursusbedrag. Het restant van het bedrag dien je zeven dagen voorafgaand aan de eerste les te betalen. Bij een reservering via telefoon, per mail of online, ontvang je een bevestiging met betaallink via iDEAL. Bij reservering direct aan de receptie, is het mogelijk om via pin of contant te betalen. Uitzondering op deze betalingsvoorwaarden vind je in een aantal cursusvoorwaarden.

Tegoeden
Les tegoeden worden niet gerestitueerd, met uitzondering bij online gereserveerde lessen binnen de bedenktijd. Les tegoeden kunnen niet worden meegenomen naar het volgende seizoen. Het seizoen eindigt op 31 mei van elk jaar. Lessen zijn niet overdraagbaar.

Verzetten
Skicentrum Sassenheim doet er alles aan om alle gereserveerde lessen doorgang te laten vinden. Echter: wanneer het lesuur niet met minimaal drie personen is bezet, is het mogelijk dat wij je afspraak verzetten. Skicentrum Sassenheim behoudt het recht om lessen te verzetten of annuleren indien daar een geldige reden voor is; bijvoorbeeld geen geschikte vervanging bij ziekte van een leraar.

Eigen risico
Alle activiteiten bij Skicentrum Sassenheim zijn geheel voor eigen risico. Skicentrum Sassenheim stelt zich niet aansprakelijk voor persoonlijke, materiële schade en zoekgeraakte of beschadigde eigendommen. Skiën en snowboarden brengen risico’s met zich mee. Wij doen er alles aan om het risico op een blessure zoveel mogelijk te beperken. De cursist is verplicht om lichamelijke klachten voorafgaand aan de les te melden bij de directie van Skicentrum Sassenheim en de leraar.

Onze adviezen om risico’s te beperken:
• Draag tijdens de les beschermende kleding zoals een lange skibroek en shirt met lange mouwen.
• Draag tijdens de les een helm.
• Draag naast bovenstaande adviezen, extra bescherming tijdens snowboardlessen; zoals kniebeschermers.

Helmplicht
Voor skilessen is het dragen van een helm verplicht voor kinderen t/m 16 jaar.
Voor snowboardlessen is het dragen van een helm verplicht voor volwassenen en kinderen.

Materiaal
Alle lessen zijn inclusief het gebruik van ski- en snowboardmateriaal en helm. Het gebruik van eigen skischoenen, snowboardschoenen en helm is toegestaan. Eigen ski’s of snowboards niet.

Bezoek aan Skicentrum Sassenheim
Wij vragen iedere cursist om minimaal 15 minuten voorafgaand aan elke les aanwezig te zijn en te melden bij onze receptie. Graag nemen wij samen de gegevens en afspraken door en stellen het ski- of snowboardmateriaal voor je af. Een les duurt 60 minuten met een maximale bezetting van 6 personen per baan per uur. Iedere cursist krijgt 30 minuten les verdeeld in blokken van 3 x 10 minuten. Skicentrum Sassenheim is verantwoordelijk voor de indeling van de cursisten op niveau en leeftijd en behoudt zich het recht voor om de samenstelling van de groep of leraar te wijzigen als daar een geldige reden toe is.

Consumpties
Het is niet toegestaan eigen consumpties bij ons te nuttigen. Wij adviseren om het gebruik van alcohol voor en tijdens het skiën of snowboarden te beperken; dit is ter beoordeling van de verantwoordelijke medewerker van.

Drank en horecawetgeving
Skicentrum Sassenheim dient zich te houden aan de vereisten van de Drank- en Horecawetgeving en handelt dien ten gevolge. Bij twijfel over de leeftijd kan gevraagd worden naar een legitimatiebewijs.

E-mail en nieuwsbrief
Alle afspraken over lessen en diensten die daarmee verband houden ontvang je in een persoonlijke e-mail. Als cursist relatie ontvang je automatisch onze mailing met nieuws en acties vanuit Skicentrum Sassenheim. Wil je liever geen mailing ontvangen, dan kun je dit aangeven via de nieuwsbrief.

Voorbehoud
Wijzigingen en schrijf- type en drukfouten voorbehouden. In situaties waarin dit reglement niet voorziet, beslist de directie of haar gemachtigde wanneer dit noodzakelijk is.