Recept-Glühwein-skicentrum-Sassenheim

Het ultieme recept voor Glühwein

Een goed glas glühwein roept vrijwel direct dat welbekende wintersportgevoel op. Na een hele dag skiën is het heerlijk om jezelf te belonen met een verdiend glas van deze klassieker uit Oostenrijk. Maar ook na een lange wandeling op een winterse dag in Nederland, bestaat er niets beters dan weer opwarmen met een glas zelfgemaakte glühwein. Wij helpen je om in de wintersportstemming te komen met, wat ons betreft, het ultieme recept voor glühwein. Binnen 45 minuten kun je al genieten van deze heerlijke wijn.

Benodigdheden voor 8 personen

 2 flessen rode wijn (á 750 ml)
 1/2 citroen
 2 sinaasappels
 3 kaneelstokjes
 4 kruidnagels
 2 steranijs
 3 kardemom peulen
 1 vanillestokje

Bereidingswijze

 Schenk de wijn in een grote (soep)pan en verwarm dit op een laag vuur. Laat de wijn niet koken want dan verdampt de alcohol.
 Snijd de halve citroen en 1 sinaasappel in schijfjes. Snijd het vanillestokje over de lengte doormidden en voeg deze toe aan de wijn.
 Voeg daarna de rest van de specerijen toe: de kaneelstokjes, kruidnagels, kardemom en steranijs.
 Maak van de schil van de andere sinaasappel slierten met een dunschiller; deze gebruik je later als garnering.
 Knijp het sap van de sinaasappel uit en voeg dit samen met de slierten toe aan de wijn.
 Laat het geheel zo’n 30-45 minuten opwarmen in de pan. Blijf goed opletten dat de wijn niet gaat koken.
 Schenk de glühwein met een grote soeplepel in mooie glazen en garneer met 1 van de sinaasappelslierten.

Als je de glühwein een dag van tevoren klaarmaakt, kunnen de smaken nog beter intrekken. Bijkomend voordeel is dat je de wijn, na de wandeling, alleen nog maar hoeft op te warmen. Proost en geniet!